2017. november 17., péntek


Kelta brios

Megint egy ujabb probalkozas ekessege volt ez a süti, nagyon nagyon finom, batran ajanlom barkinek.






Hozzavalok:


350g liszt
1 csomag szaraz elesztö ( en frisset tettem legutobb bele)
3 evökanal cukor 
140ml langyos tej
1 csipet so
1 evökanal vanilias cukor
2 tojassarga
1 csipet szeretet 
1 csipet örölt kardamon
80g vaj

50ml süritett tej, porcukor a szorashoz

A langyos tej egy reszeben felfuttatom az elesztöt a szokasos modon, majd a liszthez adom, tovabba a cukrot, maradek tejet, sot, vaniliascukrot, 2 tojassargajat, a szeretetet mindkeppen, es a kardamont, legutolsonak a vajat.
A tesztat szepen alaposan eldolgozom, lefedve konyharuhaval langyos helyen kelesztem duplajara, ezutan formazom.

A formazasrol mellekelek egy sorozatot, igy jobban erthetö:


 Lehet kevesebb tekercsel is kesziteni, legutobb csak negyet tettem a papirba, igy pont gyermek kezben elferö merete lett.


A süritett tej nem a tesztaba kell!!!, hanem azzal kell lekenni  formazas utan a teszta  tetejet, majd megint 10 perc kelesztes, es utana  180 fokon sütni jo 20-25 percig aranybarnara.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése