Kelta brios
Megint egy ujabb probalkozas ekessege volt ez a süti, nagyon nagyon finom, batran ajanlom barkinek.
Hozzavalok:
350g liszt
1 csomag szaraz elesztö ( en frisset tettem legutobb bele)
3 evökanal cukor
140ml langyos tej
1 csipet so
1 evökanal vanilias cukor
2 tojassarga
1 csipet szeretet
1 csipet örölt kardamon
80g vaj
50ml süritett tej, porcukor a szorashoz
A langyos tej egy reszeben felfuttatom az elesztöt a szokasos modon, majd a liszthez adom, tovabba a cukrot, maradek tejet, sot, vaniliascukrot, 2 tojassargajat, a szeretetet mindkeppen, es a kardamont, legutolsonak a vajat.
A tesztat szepen alaposan eldolgozom, lefedve konyharuhaval langyos helyen kelesztem duplajara, ezutan formazom.
A formazasrol mellekelek egy sorozatot, igy jobban erthetö:
Lehet kevesebb tekercsel is kesziteni, legutobb csak negyet tettem a papirba, igy pont gyermek kezben elferö merete lett.
A süritett tej nem a tesztaba kell!!!, hanem azzal kell lekenni formazas utan a teszta tetejet, majd megint 10 perc kelesztes, es utana 180 fokon sütni jo 20-25 percig aranybarnara.


Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése