2017. november 14., kedd


Görög tejberizs


Olykor össze szoktam hazasitani nemzetek eteleit, tegnap este a Gyerekek tejberizst rendeltek, ezt en mindig görög recept szerint keszitem, es mivel a nyari haza latogatasunk eppen a barack befözes idejere esett, Anyu felpakolt minket nehany üveg barack beföttel.

Igy lett tegnap estere görög tejberizs, magyar barack beföttel, ahogyan azt regen gyerekkent mindig ettük.





Hozzavalok:

3,5bögre tej
1/2 bögre rizs (külön tejberizshez valo rizst veszek)
1 bögre viz
1/2  bögre cukor, vagy meg kevesebb
2 evökanal kukorica kemenyitö
1 csomag vaniliascukor

A rizst elöször a vizzel felteszem föni, amikor mar elfötte a vizet, hozza öntöm a 3 bögre tejet.
Ezt lassan, neha kevergetve addig fözöm, ameddig a rizs meg nem puhul.
Ha mar puha, akkor a maradek fel bögre tejet kikeverem a 2 evökanal kukoricakemenyitövel, ezt bele öntöm a tejbe, amikor szepen összefött, ez nehany perc, lezarom, en ekkor öntöm hozza a cukrot, es a vaniliascukrot, igy biztos nem eg le a tejberizsünk.

Talkakba merem, es hagyom kihülni, mielött esszük, akkor teszem ra a barackbeföttet.
Klasszikusan a görögök, es a törökök is örölt fahejat szornak a tejberizs tetejere, szoktuk igy is enni, most a legutobbi alkalommal magyar retro utat követtünk. :-D


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése