2017. november 11., szombat



 Kalacs teszta ( buktahoz, batyuhoz, illetve edes töltelekes dolgokhoz)


Szeretnek megosztani egy tuti biztos receptet, legyen kelt teszta, es legyen belöle amit szeretnenk...
Kakaoscsiga, vagy bukta, vagy akar turos batyu.
A recept nem sajat, de a Csaladbol jön, Unokabatyam Papp Roland  pek,illetve mar csak ex pek.
Nyaron 2 hetre haza latogattunk, sütött nekünk kakaoscsigat, buktat, perecet, a receptet rögtön kertem töle, mert ami a fent emlitett magyar kelt teszta gyöngyszemeket illeti ennel a receptnel szerintem jobb nincs.
A külföldön elök bizonyara ismerik az olhatatlan vagyat a magyar turo irant.
Mert ugye a klasszikus magyar rögös turo nincs mashol, csak Otthon.
Jo ideig cipeltem magammal, illetve ha latogatoba erkezett a Csalad, akkor ök hoztak mindig, es tankoltam be.
De a fagyasztott turo kiengedve mar nem az az allagu, amire nekünk szüksegünk van egy turogombochoz, vagy turosbatyuhoz.
Ezert is kezdtem el magam gyartani.
Egy külön bejegyzesben leirom hogyan keszül, egyszerü, tenyleg nem igenyel nagy szakmai jartassagot.





De most jöjjön a klasszikus kelt teszta recept:

1kg  Bl-55-ös liszt
5 dl tej
5 dkg elesztö
1 dkg so
11 dkg margarin
10 dkg cukor
1,5 darab tojas

Izles szerint lehet bele tenni meg reszelt citromhejat.

A tesztat a szokasos modonk keszitjük, a hozzavalokat összedolgozzuk, es 1 oran keresztül langyos, nem huzatos helyen kelesztjük.
Majd a kivant modon töltjük.
A buktat, es batyut sütes elött olajjal kell atkenni, es rögtön meg forron sütes utan is.
Ha briost, vagy fonott kalacsot keszitünk, akkor sütes elött tojassal.






2017. november 9., csütörtök


Giouvarlakia leves ( görög citromos husgomboc leves ) 

Ma ismet levessel kezdek, mint a kötesminta, egy sima egy forditott, egy leves, egy föetel.
Most a hetköznapokon ez igy van.

Mai levesem a görög γιουβαρλάκια (Giouvarlakia).
Azaz citrom-tojas habarassal keszült leves husgomboccal. 
Pontosan emlekszem az elsö alkalomra, amikor legeslegelöször ettem.
Nehany napja lehettem Görögorszagban, a kiköltözesem utan, a volt ferjem Nagymamaja fözte.
Elegge szkeptikus voltam, hu milyen lehet egy citromos, am de husos leves?
ISTENI!!!, imadom, azota is a kedvencem.
A Görögorszagot imadok lehet mar ismerik, akik turistaskodnak ebben a gyönyörü orszagban, csak ajanlani tudom, legyenek batrak, es lepjenek tul a gyros-sültkrumpli kombon, es probaljanak ki mindent, amit csak lehet.
A görögök rendkivül jo hazigazdak, es el fogjak magyarazni, hogy mit mivel, mikor esznek, es lehet enni.
Igy a nyaralasunk melle kulinaris elvezeteket is fogunk kapni bonuszkent.
Azt mar csak remelem, hogy a nyaralasok alkalmaval nem a magyar konzervek, es kolbaszok kerülnek elö az etkezesek alakalmaval.







Hozzavalok a husgombocokhoz:

500g daralt marhahus
negyed csesze rizs
1 mareknyi friss apritott petrezselyem
1 közepes fej hagyma aprora vagva
1 tojas
2 evökanal olivalolaj
3 evökanal apritott kapor
1 evökanal so 
1 mokkaskanal koriander level aprora vagva ( vagy szaritott)
bors


A citromos habarashoz:

2 citrom leve
2 tojas 
1 evökanal liszt




A husgombocok hozzavaloit jol összekeverjuk, 10-15 percig pihentetjük a hütöben, majd dionyi golyokat formalunk belöle.
 Egy fazekban teszünk fel 4 csesze vizet, mikor mar meleg, bele rakjuk a golyokat, es közepes langon fözzük kb. 25 percig.
 A vizbe en szoktam szorni egy kis vegetat is, es a gombocok ala egy mareknyi rizst, nem mindenki tesz bele, en szeretem igy.


Ha megföttek a gombocok, jöhet a habaras.
Ez a lelke a levesnek, es aki elrontja, az itt szokta...mert nagyon könnyü elrontani.

A citromok levet kikeverem a tojasokkal, es a liszttel.
Hökiegyenliteses technikat alkalmazunk, vagyis a citromos habarashoz kanalankent adagolunk a forro levesböl, kanalankent!!!, es folytonos keveres mellett.
En megmondom öszinten a kavaras helyett a frappe keszitö kezi kis habositoval szoktam ezt csinalni.
Ha nem a leirtak szerint jarunk el, a tojas kicspodik, es optikailag nem lesz jo a leves, igaz az izen nem valtoztat.

Ha mar a hökiegyenlites megtörtent a habarast a leveshez adjuk, 2-3 percig fözzük, DE innentöl fogva nem szabad forrnia.


A levesünk elkeszült, talalaskor szorunk ra frissen apritott petrezselymet.



καλή όρεξη!( Kali orexi!) Jo etvagyat!












2017. november 8., szerda


 Rucola dresszing salatahoz


A hazi keszitesü rucola dresszingem receptje következik, nagyon feldob egy sima egyszerü salalatat, es hamar keszen is van, valamint hütöben tarolva napokig elall....ha marad belöle elsö etkezes utan. :-D






Hozzavalok:

100g  friss rucola
1dl napraforgo olaj ( az olivaolaj keserü izt ad neki, ezert kell napraforgo, vagy recpeolajjal)
fel dl feher balzsamecet (bianco)
fel citrom leve
so, bors
par csepp folyekony edesitö ( ellensulyozni a savanyu izt)

Az összes hozzavalot multimixerbe tesszük, es 1perc alatt keszre mixeljük.


A Gyerekek nalunk a vilagert meg nem ennek a rucolat, de igy..... amit  nem latunk, nem faj. :-D
Ma ismet hokkaido a menün!
De ez ez biztosan ismeretlen valtozat Otthon (Magyarorszagon, ha Otthont emlegetek, akkor mindig a Hazamra celzok ).
A Gyerekeim nem rajongnak erte, mert ugye a büvös sütötök szo ott lakozik az etel mögött.
Ezert nekik extran keszült meg parolt rizs, abbol is a török valtozat.
Maga a recept eredetileg a török konyhabol erkezett, Anyosomtol tanultam, de csavartam egyet rajta a sajat izlesem utan szaladva.




Hozzavalok:

1 közepes meretü hokkaido sütötök
300 g daralthus (mi szinte mindig marha-barany kevereket eszünk, vagy siman marhat)
1 fej vöröshagyma
1 maroknyi petrezselyem
1 gerezd fokhagyma (aki nagyon szereti, dobjon bele mindjart kettöt)
2 evökanal paradicsom püre/paszta
3 evökanal tejföl
50g rizs ( en csak jazmin rizst hasznalok)

Izles szerint egy szelet feta sajt.

so ( csak görög tengeri soval fözök), bors (mindig frissen örölt), egy leheletnyi örölt fahej, 2 mokkaskanal kakukkfü,  2 darab szegfübors ( ugye ez a zsakbamacska az etelben, mert vadaszni kell eveskor, vagy mar elözöleg mozsarban aprora törni)


 Mielött a ragunak neki allok a tököt jol megmosom, mar korabban irtam a hokkaidot nem kell hamozni, a heja is ehetö, es emeszthetö.
Miutan megmosom, levagom ovatosan körbe körbe a kalapjat, es kivajom a magokat belöle, kalapot visszahelyezem,  majd 200 fokra hevitett sütöbe rakom, kicsit elö sütöm.

Jöjjön a tök sütese közben a ragu, olajon megdinsztelem az aprora vagott hagymat, erre radobom a daralthust, amikor feheredik mehet bele a rizs ( fözes nelkül), a paradicsom püre, összefözöm, kb, 8 percig, nem keszre kell fözni, a tökben meg tovabb fog minden föni.
Leveszem a tüzröl, es füszerezem.

Kiveszem a sütöböl a tököt, kalapot le, es szepen bele kanalazom a ragut.
Kalapot vissza,  be a sütöbe,180- 200 fokon, sütöttem  bö 40 percig, fontos a rizs ne maradjon roppanos, viszont vigyazni kell, hogy a tök ne repedjen szet.
Aki szereti a fetat, mint mi is, a kalap ala, a meg forro ragu tetejere kockazhat belöle.


Mint irtam, a Gyerekeknek külön keszitettem rizst, mert altalaban megy a szinjatek, hogy fuuuuuj ök bizony nem esznek a tökböl, csak a husibol, tehat egy b terves kiserö köret mindig jol jön.

Igy keszitem: 
1 csesze rizs, 1 maroknyi kritharaki teszta (rizs formaju teszta ), vaj, so, es 1+3/4 csesze viz.
A rizst en mindig vajjal keszitem, sokkal finomabb, es aromasabb, mint olajjal.
Tehat az 1-2 evökanal vajat felrakom, megolvadasa utan beleszorom a kritharaki tesztat, es arany barnara piritom, ha mar elertük a cel szint, jöhet bele a rizs, a so, a viz, es nagyon kis langon, fedövel fözzük, ameddig kb. a viz 90%-a elfö, mikor meg kisse lucskos, akkor zarom le, fedöt rajta hagyom, es leteritem egy konyharuhaval, hogy kavzi a bent levö göz ne tudjon elillani.

Mi nagyon szertjük a friss salatat mindenhez, tenyleg szinte mindenhez keszül.
Van egy kedvelt öntetem hozza, amit nem nagy ördöngöseg elkesziteni, es nagyon feldobja a salatat.
Sosem veszek kesz dresszinget, szerintem az az egyik fö bünözes a konyhaban, ha kesz termekekkel csalunk.
A rucola dresszinget külön bejegyzesben irom le.










2017. november 7., kedd


 Borjumaj fügevel


Most pedig jöjjön egy különlegesseg.
Magyarorszagon- szerintem sajnos, az emberek nagy többsege sertes hust fogyaszt, en korabban sem ettem tul sokat, most meg szinte semmit.
Nyilvan egy jo teliszalamit, vagy kolbaszt nem fogok vissza utasitani, de elönyben reszesitem a marhat, birkat, es a szarnyas husokat, es termeszetesen a halat.
Valami masra vagytam, kicsit gourmet ebedre, igy keszült az alabbi fogas.



Hozzavalok:

400g borjumaj
2 darab közepes meretü mogyorohagyma
2  friss füge negyedekre vagva
5 datolya paradicsom (kicsi ovalis meretü koktel paradicsom)
2 evökanal krem balzsamecet
1 pohar szaraz vörösbor
1 baberlevel
1 szegfüszeg
1 teaskanal reszelt citromhej
so, bors


A borjumajat  vajban "medium rare"  (A húsimádók üdvözítő fokozata, széles pirított szalag, belül még nyers, teljesen átmelegedve) erössegre sütjük.
A majat kivesszük a serpenyöböl, es ugyanebben a zsiradekban elkezdjük piritani az aprora vagott mogyorohagymat, majd ebbe bele rakjuk a 2 evökanal balzsamecetet, hagyjuk kicsit gözölögni.
Hozzaadjuk a bort, a baberlevelet, a szegfüszeget, a citromhejat, lassu tüzön kicsit atfözzük, majd ezutan kivesszük a baberlevelet, es a szegfüszeget, es az egeszet egy allagra püritem botturmixxal.
A füget, es a paradicsomot hozzaadjuk a szoszhoz, es ujra felfözzük.
Fözes közben kostolgatjuk, es szükseg szerint utan füszerezzük. ( so, bors)
A majat bele rakjuk a szoszba, es meg egyszer utoljra par percig atfözzük.

Jelen esetben krumplipürevel talaltam.

Felirat hozzáadása







 Repa torta


Egy nalunk elegge nepszerü, relativ gyors süti következik, amelyet tortava is lehet varazsolni.
Nem egy olyan Anyuka vagyok, aki az oviba, iskolaba szokasos unalmas muffinnal letudja a kötelezö alkalmakkor valo sütest, ezt peldaul sütöttem mar oda, siman tespsiben is, es vicces figurakkal, mint maci, sziv...stb. kiszaggattam a gyerekeknek.



Hozzavalok

300 g barnacukor 
200 ml olaj
4 db tojas
280 g liszt
100 g dio (durvara törve) 
12 g sütöpor
1 csapott mokkaskanal örölt fahej
400 g repa 
1 keshegynyi so
1 narancs reszelt heja

A kremhez:

200-250g mascarpone
izles szerint porcukor, nem tudok mennyiseget irni, mindenki eldönti, nalunk altalaban minden desszert kevesebb cukorral keszül
reszelt narancshej, es 1 narancs leve


A tesztahoz kimerjük a hozzavalokat, a repakat megpucoljuk, es kis lyuku reszelön reszeljük.
Külön elkeverjük a szaraz hozzavalokat, majd a nedveseket, es ezutan a kettöt elegyitjük.
A tesztat 165 fokon sütjük (also+felsö) kb. 80percig, tüprobaval ellenörizzük.
Figyeljünk ne süljön tul, mert akkor elvesziti a szaftossagat.

Ameddig a tesztalap hül, kikeverjük a kremet, egyszerüen mixerrel a fenti hozzavalokat jol eldolgozzuk.
Rasimitjuk a teszta tetejere, rusztikusan hagyjuk.

Az alabbi foto husvetkor keszült repatortamat mutatja, a tojasokat jelly beans cukorkaval oldottam meg, a fü zöld reszelt fondant. a repakhoz nem volt idöm külön fondantbol kesziteni, ezert vettem egy dobozzal Dr.Oetkertöl.




Mercimek Çorbası/ Vörös lencseleves





Ma ismet egy leves jön, nalunk a Gyerekek allandoan vitatkoznak kinek a kedvence jöjjön a levesek közül, a nagyobbik kedvence az alabbi recept szerint keszülö vörös lencsle leves (Mercimek Çorbası),  a kisebbik Leanyzo pedig a mar közölt hokkaido levest imadja.
Nem tulzok, ha ezt fözök, legalabb 3 tanyerral eszik a NagyLany.
A receptet a török mindennapi konyhabol hoztam magammal, elegge gyakran keszül, talan a gyors elkeszites miatt is, es elegge kiados, valamint Ramadankor is mindig a teriteken van,  nalunk mindenki "lepeny" kenyerrel eszi, ez egy nagyon egyszerüen süthetö buza kenyer, a tetejen fekete kömennyel, es szezammal, de nyilvan az Otthon kaphato feher kenyerrel is legalabb olyan finom.
Ajanlatos a grillre kicsit radobni, es igy a leves melle adni.
Az, hogy ez a deli gyerekek vereben van a kenyerrel valo leves tunkolas  biztosan allithatom. :-D

Hozzavalok:

250g vörös lencse  

3 szem közepes meretü burgonya 

3 nagyobb repa

1 fej vöröshagyma

1 gerezd fokhagyma

paradicsom püre, vagy paszta, tehat nem a hig valtozat

vaj, so, bors, chili paprika (aki szereti pikansan), es menta levelek

 

A lencset elöször atmosom langyos vizben, majd a fazekba teszem, felengedem vizzel, ehhez hozza teszem a megpucolt, kockazott krumplit, repat, a kockara vagott hagymat, es fokhagymat, közepes langon kb. 30 percig fözöm.

A lencse hamar megfö, a krumplit, es repat be kell varni.

En  akkor teszem bele a paradicsom püret, amikor mar minden megfött, ekkor leturmixolom, majd vajon piritok egy marek aprora vagott menta levelet.

Nem kell barnara sütni, kisse atfuttatni leginkabb a vajon.

Ezt a kesz leveshez öntöm, -en a gyerekek miatt, akik kipecazzak mindig a menta leveleket, es közlik nem esznek viragot, mindig mar a mentaval együtt turmixolom.

 

Talalaskor friss citromot kinalunk hozza, a mar emlitett lepeny kenyeret, es  aki szereti pikansan szorhat ra chilit is, szaritott format hasznaltam, nyilvan a friss is legalabb ilyen jo.

Egy utolso megjegyzes, aki szereti a lencselevest, de felfujodik töle, a vörös lencset batran eheti, nem okoz kellemetlenseget.



Afiyet olsun!/ Jo etvagyat!




 

 






 Fokhagymakrem leves



Következö nagy kedvencünk az alabbi leves, azontul, hogy egeszseges is, a teli napokon különösen jol esik.



Hozzavalok:

2fej fokhagyma, (aki ezt iszonyu soknak talalja keszitheti 1 fejjel is, nekem mindegyik tetszik)
1l husleves alap
1 csokor petrezselyem
2dl tejföl
4dl tej
4 evökanal olaj
2 evökanal liszt

Izles szerint so, bors, es mustar, az utobbi erössegetöl függöen adagolva, en egy közepes erössegü mustarbol 2 evökanallal teszek.

A fokhagymat megpucolom, gerezdekre szedem, kisse összevagom, es az olajon kavargatas közben megpiritom.
Majd felöntöm az 1l husleves alappal, es a 4dl tejjel.
Kicsit meg fözöm, ekkor hozza adom a tejfölt, ebbe elötte 2evökanal lisztet elkeverek, kvazi habarast keszitek.
A csokor petrezselymet összevagom, es a levesbe teszem.
Az egeszet meg egyszer összefözöm, majd botturmixxal atdolgozom.
A legvegen sozom, borsozom, es hozzaadom a mustart, jol elkeverem.
Sajttal megszort krutonnal kinalom.

2017. november 6., hétfő

Hokkaido leves


Igy a tel derekan ösz közben vegre megjelenik a piacon, es a boltokban a sütötök.
Biztosan sokan masok is vannak ugy vele, mint en vilageletemben...utaltam a sütötök minden formajat.
Meg nem tudta volna velem etetni senki.
Es itt jön a Hokkaido sütötök.
Az alabbiakban egy sütötök leves receptet adok közre, barki aki eddig megkostolta meg repetazott.
Minden tovabbi nelkül allitom, hogy ebben a formaban csak szertetni lehet.



Hozzavalok

800g hokkaido sütötök
600g repa 
1 fej vöröshagyma
5cm darabka friss gyömber
kokuszzsir
1 l zöldsegleves alap
500ml kokusztej

Izles szerint lehet meg hozzaadni tökmagolajat, szojaszoszt, citromlevet, vajban futtatott apro garnelat.


A friss hozzavalokat aprora kockazom (sütötök, repa, hagyma, gyömber), egy keves kokuszzsiron elkezdem parolni.
Itt jegyzem meg, hogy a hokkaido tököt nem kell hamozni, egyszerüen megmosni alaposan, felbe vagni, kimagozni, es ezutan felkockazni.
Ugy 5 perc parolas, kavargatas utan felöntöm 1l zöldsegleves alappal, es addig fözöm, ameddig a repa meg nem fö, a sütötök hamarabb puhul, de nem baj, ha kisse szetfö.
Ha mar a repa puha botturmixxal püresitem, majd hozzaadom a kokusztejet.
Nem sozni szoktam, hanem szojaszoszt (sos) teszek bele, ez mindig elegendö.
Meg egyszer összerottyantom, es kesz a levesünk.

Talalaskor mi különösen szeretjük tökmagolajjal, es a mar emlitett vajon atfuttatott apro garnelaval.










Ekmek kadayıfı




Első receptemként megosztanám Veletek az oszmán birodalom egyik kedvelt sütijenek receptjét.


 Nem gondolom ezt a fajta tésztát, ami ehhez a sütihez kell valaki otthon tudja reprodukálni, ezért azt tanácsolom készen vegyük meg.
Török boltban kapható, bár a cérnametélt nagyon hasonlít hozzá, de nem igazán tudjuk vele kiváltani, az állaga, es vastagsága más.


Hozzávalók:

500g Kadayif tészta (török/görög boltban lehet kapni)
1 csomag vaníliás pudingpor (főzős változat)
400 g tejszín
250g vaj
őrölt fahéj
darabokra zúzott dió


a cukor sziruphoz eredetileg:

3 pohár víz
3 pohár cukor 
1 darab fahéj

Személy szerint, úgy gondolom a magyar ízlés szerint ez a szirup mennyiség rengeteg.
A törökök, es a görögök teljesen eláztatják a tésztát, tocsog a szirupban.
Számunkra ez túl sok, ezért én vagy a szirup mennyiséget felezem, vagy csupán a cukrot redukálom.



A forma, amibe a tésztát bele nyomkodjuk eredetileg négyzet alakú, de nekem van egy börek készítő kerek lapos formám, én abban készítettem el.
Úgy gondolom a forma nem határozza meg az ízt. :-)
Tehát az 500g tésztát 2 fele veszem, es elkezdem az első adagot szét húzkodni, es a formában szépen elegyengetni, erre szórom rá a diót, és az olvasztott vaj felét, majd sütőbe helyezem, középre, 200 fokon sütve, addig ameddig szép arany barna színe lesz.
A dióra vigyázzunk, hamar megéghet.
Amikor kész, jöhet a második adag tészta az elsőre ugyanígy eltérítve, kissé lenyomkodva, a maradék olvasztott vajjal nyakon öntve, vissza a sütőbe, és össze kell sütni, nem szét égetni. :-D

Eközben elkészítjük a szirupot, a vizet a cukorral, és egy darab fahéjjal elkezdjük főzni, hagyjuk gyöngyözni, ameddig el nem kezd sziruposodni. 
Majd ezt kihűtjük.

Ha a tészta megsült, és langyosra hűlt, a szirupot egyenletesen eloszlatjuk a felületen, ne aggódjunk, fel fogja inni.

Az egész tésztát hagyjuk kihűlni.

Ameddig a tészta hűl, addig megfőzzük leírás szerint a vaníliás pudingot, és felverjük a tejszint.

Az utóbbiba nem tettem cukrot, a pudingba is kevesebbet, mint egyébként, mert már a tésztán levő sziruptól így is elegendő édes a történet.

Ha a tészta már szobahőmérsékletre hűlt kezdjük a befejező mozdulatokat.

A tésztára halmozzuk, és elsimítjuk a pudingot, majd erre a tejszint.

Tálaláskor ha nem találjuk elég édesnek a művet, mint ahogy nekem a Család nem találta mégsem annak, meg szórhatjuk porcukorral.
Ennek tetejére pedig őrölt fahéjat hintünk.

Igazan nem nagy ördöngösség, ugye?

Afiyet olsun!! Jó étvágyat!








Hosszú évek tapasztalat szerzése, országok közötti vándorlások,ées sok baráti unszolás után a mai napon elindítom személyes blogomat, többnyire a gasztronómia területére kalandozva, de biztos lesznek meg érdekes témák, amelyek mellett nem megyek el megjegyzés nélkül.


8 éve nem élek Magyarországon, éltem Görögországban, jelenleg Németországban lakunk, de lélekben maradok az a magyar, fehérvári Lány, aki mindig is voltam, a gyökerek elszakíthatatlanak.
A görög kultúra, és konyha mély benyomásút hagy, es hagyott az életembe, örök Szerelem, a recepteket többnyire autodidakta módon sajátítottam el, részben pedig a volt férjem nagymamájától tanultam, valamint a jelenleg is Görögországban élő legjobb barátnőmtől: Viktoria Nikiforaki Szever-töl tanultam, illetve kovácsoltam össze magaménak.

Lesznek török receptek, és hagyományok is, jogosan jön a kérdés, hogy fér össze a két nemzet egy személytől egy blogba sűrítve? a jelenlegi Párom, a kisfiam édesapja török származású, a török konyha pedig maga a varázslat, mindig újabb, és újabb recepteket  gyűjtök, próbálok ki, és jegyzetelek.
És ugye a mindennapos honvágy ihlette magyar receptek,a kultúra mellett maradása vonzataként szeretnék magyar recepteket is közölni.


Valamint, de nem utolsó sorban, a választott hazám receptjeit is szeretnem tovább adni az arra kíváncsiknak.




A mindennapokban 3 gyermeket terelgetek legjobb tudásom szerint, emellett vagyok dolgozó NÖ.
Roppant büszke vagyok a Gyerekeimre, a nagy kislányom már iskolás, a kisebbik kislányom még az ovi utolsó 1,5 evet járja szorgosan.
Eredetileg gyesen vagyok a mindjárt egy Évesemmel, de aki ismer tudja, nem tudok itthon ülni tétlenül, ezért mar a szülést követő 2. hónapon munkába álltam, ha nem is főállásban, de ismét csatasorban.
Emellett pedig még bevállaltam heti 1-2 alkalommal még egy munkát, ami micsoda " véletlenség" a gasztronómia terültén tevékenykedik.
Ezért is szabadidő mar mar nagy kincs számomra, de minden szabad percet kihasználva törekszem minél több receptet megosztani.
Igyekszem őket kategorizálni a jó átláthatóság érdekében

Szeretettel....




Tímea