2017. november 7., kedd


 Repa torta


Egy nalunk elegge nepszerü, relativ gyors süti következik, amelyet tortava is lehet varazsolni.
Nem egy olyan Anyuka vagyok, aki az oviba, iskolaba szokasos unalmas muffinnal letudja a kötelezö alkalmakkor valo sütest, ezt peldaul sütöttem mar oda, siman tespsiben is, es vicces figurakkal, mint maci, sziv...stb. kiszaggattam a gyerekeknek.



Hozzavalok

300 g barnacukor 
200 ml olaj
4 db tojas
280 g liszt
100 g dio (durvara törve) 
12 g sütöpor
1 csapott mokkaskanal örölt fahej
400 g repa 
1 keshegynyi so
1 narancs reszelt heja

A kremhez:

200-250g mascarpone
izles szerint porcukor, nem tudok mennyiseget irni, mindenki eldönti, nalunk altalaban minden desszert kevesebb cukorral keszül
reszelt narancshej, es 1 narancs leve


A tesztahoz kimerjük a hozzavalokat, a repakat megpucoljuk, es kis lyuku reszelön reszeljük.
Külön elkeverjük a szaraz hozzavalokat, majd a nedveseket, es ezutan a kettöt elegyitjük.
A tesztat 165 fokon sütjük (also+felsö) kb. 80percig, tüprobaval ellenörizzük.
Figyeljünk ne süljön tul, mert akkor elvesziti a szaftossagat.

Ameddig a tesztalap hül, kikeverjük a kremet, egyszerüen mixerrel a fenti hozzavalokat jol eldolgozzuk.
Rasimitjuk a teszta tetejere, rusztikusan hagyjuk.

Az alabbi foto husvetkor keszült repatortamat mutatja, a tojasokat jelly beans cukorkaval oldottam meg, a fü zöld reszelt fondant. a repakhoz nem volt idöm külön fondantbol kesziteni, ezert vettem egy dobozzal Dr.Oetkertöl.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése