Repa torta
Egy nalunk elegge nepszerü, relativ gyors süti következik, amelyet tortava is lehet varazsolni.
Nem egy olyan Anyuka vagyok, aki az oviba, iskolaba szokasos unalmas muffinnal letudja a kötelezö alkalmakkor valo sütest, ezt peldaul sütöttem mar oda, siman tespsiben is, es vicces figurakkal, mint maci, sziv...stb. kiszaggattam a gyerekeknek.
Hozzavalok
300 g barnacukor
200 ml olaj
4 db tojas
280 g liszt
100 g dio (durvara törve)
12 g sütöpor
1 csapott mokkaskanal örölt fahej
400 g repa
1 keshegynyi so
1 narancs reszelt heja
A kremhez:
200-250g mascarpone
izles szerint porcukor, nem tudok mennyiseget irni, mindenki eldönti, nalunk altalaban minden desszert kevesebb cukorral keszül
reszelt narancshej, es 1 narancs leve
A tesztahoz kimerjük a hozzavalokat, a repakat megpucoljuk, es kis lyuku reszelön reszeljük.
Külön elkeverjük a szaraz hozzavalokat, majd a nedveseket, es ezutan a kettöt elegyitjük.
A tesztat 165 fokon sütjük (also+felsö) kb. 80percig, tüprobaval ellenörizzük.
Figyeljünk ne süljön tul, mert akkor elvesziti a szaftossagat.
Ameddig a tesztalap hül, kikeverjük a kremet, egyszerüen mixerrel a fenti hozzavalokat jol eldolgozzuk.
Rasimitjuk a teszta tetejere, rusztikusan hagyjuk.
Az alabbi foto husvetkor keszült repatortamat mutatja, a tojasokat jelly beans cukorkaval oldottam meg, a fü zöld reszelt fondant. a repakhoz nem volt idöm külön fondantbol kesziteni, ezert vettem egy dobozzal Dr.Oetkertöl.

Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése