Borjumaj fügevel
Most pedig jöjjön egy különlegesseg.
Magyarorszagon- szerintem sajnos, az emberek nagy többsege sertes hust fogyaszt, en korabban sem ettem tul sokat, most meg szinte semmit.
Nyilvan egy jo teliszalamit, vagy kolbaszt nem fogok vissza utasitani, de elönyben reszesitem a marhat, birkat, es a szarnyas husokat, es termeszetesen a halat.
Valami masra vagytam, kicsit gourmet ebedre, igy keszült az alabbi fogas.
Hozzavalok:
400g borjumaj
2 darab közepes meretü mogyorohagyma
2 friss füge negyedekre vagva
5 datolya paradicsom (kicsi ovalis meretü koktel paradicsom)
2 evökanal krem balzsamecet
1 pohar szaraz vörösbor
1 baberlevel
1 szegfüszeg
1 teaskanal reszelt citromhej
so, bors
A borjumajat vajban "medium rare" (A húsimádók üdvözítő fokozata, széles pirított szalag, belül még nyers, teljesen átmelegedve) erössegre sütjük.
A majat kivesszük a serpenyöböl, es ugyanebben a zsiradekban elkezdjük piritani az aprora vagott mogyorohagymat, majd ebbe bele rakjuk a 2 evökanal balzsamecetet, hagyjuk kicsit gözölögni.
Hozzaadjuk a bort, a baberlevelet, a szegfüszeget, a citromhejat, lassu tüzön kicsit atfözzük, majd ezutan kivesszük a baberlevelet, es a szegfüszeget, es az egeszet egy allagra püritem botturmixxal.
A füget, es a paradicsomot hozzaadjuk a szoszhoz, es ujra felfözzük.
Fözes közben kostolgatjuk, es szükseg szerint utan füszerezzük. ( so, bors)
A majat bele rakjuk a szoszba, es meg egyszer utoljra par percig atfözzük.
Jelen esetben krumplipürevel talaltam.
![]() |
| Felirat hozzáadása |

Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése