2017. november 14., kedd


 Vadas csirkevel


Gyakran mikor mar hosszabb ideje nem tudtunk Haza latogatni vagyom a magyar izek utan.
Nem vagyok a pörkölt+nokedli tipus, szeretek kicsit melyebbre menni az izekben.
Egyik nap valahol itt a közelben ereztem a mi Vadasunkhoz hasonlo illatot.
Akkor hataroztam el, napokon belül vadast fogok kesziteni, ime...






Hozzavalok:

400g sargarepa
200g feherrepa
1 citrom
200g zeller
50 g cukor
40 g mustar
50ml etolaj
2 baberlevel
1 hagyma
250g tejföl
so, bors

Igeny szerint csirkemell file,vagy csirkecomb file en 300 grammal keszitettem.

Egy labosban az olajat a cukorral elkezdjük heviteni, nem egetjük, csak karamellizalni kell, mikor mar szepen kezd barnulni bele tesszük az aprora vagott hagymat, piritjuk, majd bele szorjuk a kockara vagott zöldsegeket.
Nehany percig tovabb hevitjük, majd felöntjük 1 liter csirkealaplevel, sozzuk, borsozzuk, bele tesszük a baberlevelet, a citrom hejat bele reszeljük, es facsarunk ra a citromleböl.
Ezutan puhara fözzük, majd a baberlevelet kivesszük belöle, es leturmixoljuk, hozza adjuk a tejfölt, es a mustart.

Mi csirkevel esszük, a csirket elötte atsütöttem, majd a szoszba teszem, es meg egyszer összefözöm az egeszet.
Klasszikusan zsemlegomboccal szolgaljuk fel, vagy apro krumpligomboccal.
Jelen esetben en az utobbival keszitettem.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése