Sütőtökös rizottó zsályával, és fenyő maggal
Hozzávalók:
2 csésze sütőtök, kis kockákra vágva
2 evőkanál vaj
8 dl húsleves
1 vöröshagyma
1 csésze rizottó rizs
fel csésze száraz fehér bor
2 evőkanál zsálya
só, bors
parmezan sajt
fenyő mag
A vöröshagymát apróra vágjuk, és vajon megdinszteljük, erre halmozzuk a kockára vágott sütőtököt, együtt pároljuk tovább, felöntjük a fehér borral, addig főzzük ameddig a bor el nem párolog, rá szórjuk a rizst, majd elkezdjük adagolni rá a húslevest, először annyit, hogy ellepje a rizst, majd mikor a rizs felszívja, mindig után öntjük, addig ismételve, ameddig a rizs puhára nem fő, kb. 20 perc.
Ekkor szoktam a zsályát beletenni, hogy ne veszítsen a főzés miatt az aromájából, majd só, bors.
A rizottó nem száraz egytálétel, amikor elkészülünk vele is lucskos marad.
Mikor már majdnem végeztünk, egy kis serpenyőben pirítunk fenyő magot, a rizottót ezzel hintjük meg, és ízlés szerint parmezan sajttal megszórjuk.
Hozzávalók:
2 csésze sütőtök, kis kockákra vágva
2 evőkanál vaj
8 dl húsleves
1 vöröshagyma
1 csésze rizottó rizs
fel csésze száraz fehér bor
2 evőkanál zsálya
só, bors
parmezan sajt
fenyő mag
A vöröshagymát apróra vágjuk, és vajon megdinszteljük, erre halmozzuk a kockára vágott sütőtököt, együtt pároljuk tovább, felöntjük a fehér borral, addig főzzük ameddig a bor el nem párolog, rá szórjuk a rizst, majd elkezdjük adagolni rá a húslevest, először annyit, hogy ellepje a rizst, majd mikor a rizs felszívja, mindig után öntjük, addig ismételve, ameddig a rizs puhára nem fő, kb. 20 perc.
Ekkor szoktam a zsályát beletenni, hogy ne veszítsen a főzés miatt az aromájából, majd só, bors.
A rizottó nem száraz egytálétel, amikor elkészülünk vele is lucskos marad.
Mikor már majdnem végeztünk, egy kis serpenyőben pirítunk fenyő magot, a rizottót ezzel hintjük meg, és ízlés szerint parmezan sajttal megszórjuk.

Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése