2017. november 29., szerda

Mustáros mézes gyömbéres csirkemell korintiai mazsolával bolondított rizzsel





Ma hosszú ideig gondolkodtam vajon mit főzzek, mint minden háziasszony...mi volt a héten eddig, mit ettünk régen, es a legfontosabb mihez van még időm.
Hűtő kontroll, mi van még itthon, mit lehet összeütni.
Hétvégén megyek a méz árusomhoz, így a maradék kis mézet még gyorsan el akartam használni, így született a recept.
Mézet csak termelőtől veszek, soha boltban, a boltiak többsége sajnos nagyon fel van cukrozva.
A fűszerekkel imádok kísérletezni, egy egész garmada van itthon.
És a rizs.... szerintem minden nő jó ideig próbálkozik, mire megtalálja a neki való rizst. :-)
Ami nem lesz ragadós, szépen át fő, ízletes.
Nekem ilyen a jázmin rizs, ehhez török szokás szerint kevertem apró korintiai mazsolát.


Hozzávalók:

3-4 csirkemell (csont nélkül)
4 evőkanál erdei méz
3 evőkanál mustár
fűszerek: só, bors, majoránna, bazsalikom, es FRISS reszelt gyömbér ( teáskanálnyi)
2 evőkanál olíva olaj
2 dl tejszín
1 evőkanál liszt
fél narancs leve

A liszt, és tejszín kivételével a hozzávalókat összekeverem, fóliával letakarom a tálat, és hűtőbe dugom, ha lehet egy egész éjszakára, ha sietünk (mint én most), csak néhány órára.

Eközben elkészítem a rizst, 1 bögre rizshez én 1+3/4 bögre vizet teszek, VAJAT, nem olajat! vajjal sokkal finomabb, abból 2 evőkanállal, só.
Elkezdem LASSÚ tűzön főzni, ez a legfontosabb, tényleg nagyon lassan főzzük.
Mikor már szinte az összes víz elfőtt róla, de még áll rajta egy kevés, akkor szoktam lezárni, szórok bele 2 evőkanál korintiai mazsolát, visszateszem a fedőt rá, és leterítem egy konyharuhával szorosan.
Innentől mar nincs dolgunk vele.

A húst az érlelés után serpenyőben átsütöm, amibe 2 evőkanál olajat tettem, majd mikor mar kezd pirulni felöntöm a liszttel elkevert tejszínnel, összefűzzük, ekkor öntöm bele a fél narancs levét, és már készen is vagyunk az ebéddel.

Mint már korábban írtam, mi mindenhez salátát eszünk, ahogyan ehhez is.
Jég saláta, uborka, paradicsom, avokadó, paprika, só, olíva olaj, tökmagolaj, egy kis saláta ecet.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése