2017. november 27., hétfő



Spenótos rizs (Σπανακόρυζο)


Amikor Görögországban éltünk, mindig a volt férjem nagymamája főzött nekünk spenótos rizst, imádom!!!, lehet gazdagitani hússal is, de vallom azt nem kell mindig minden nap húst enni, kellenek napok a heten amikor egyszerűen csak zöldséges ételeket főzünk.
Ráadásul ez gyorsan meg is van, kiadós.
A Gyerekek annyira nem rajonganak érte, de ilyenkor jönnek a jól ismert Popejes történetek, és aztán a végén csak elfogy.



Hozzávalók:
500 g spenót (friss)
fél csésze rizs
2 csésze víz
1 vöröshagyma
2 evőkanál paradicsom püré
kapor, só, bors

Ez az adag kb. 3 főre szól, duplázva már az egész család bőven jól fog lakni.

A spenótot jól átmosom, a hagymát apró kockákra vágom, elkezdem dinsztelni, majd a spenótot rá halmozom, hamar elkezd összeesni, ekkor jöhet rá a rizs, a paradicsom püré, a víz.

Addig főzöm, ameddig a rizs teljesen át nem fő, ekkor fűszerezem.

Melegen, egy citrom karikával, es fetával a tetején tálalom.







.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése