Spenótos
rizs (Σπανακόρυζο)
Amikor Görögországban
éltünk, mindig a volt férjem nagymamája főzött nekünk spenótos rizst, imádom!!!,
lehet gazdagitani hússal is, de vallom azt nem kell mindig minden nap húst
enni, kellenek napok a heten amikor egyszerűen csak zöldséges ételeket főzünk.
Ráadásul ez
gyorsan meg is van, kiadós.
A Gyerekek
annyira nem rajonganak érte, de ilyenkor jönnek a jól ismert Popejes történetek,
és aztán a végén csak elfogy.
Hozzávalók:
500 g spenót
(friss)
fél csésze
rizs
2 csésze víz
1
vöröshagyma
2 evőkanál paradicsom
püré
kapor, só,
bors
Ez az adag
kb. 3 főre szól, duplázva már az egész család bőven jól fog lakni.
A spenótot jól
átmosom, a hagymát apró kockákra vágom, elkezdem dinsztelni, majd a spenótot rá
halmozom, hamar elkezd összeesni, ekkor jöhet rá a rizs, a paradicsom püré, a víz.
Addig főzöm,
ameddig a rizs teljesen át nem fő, ekkor fűszerezem.
Melegen, egy
citrom karikával, es fetával a tetején tálalom.
.

Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése