2017. december 4., hétfő

Padlizsán batyu ( Köfteli Patlıcan Sarma)



A fotón látható ételek közül a padlizsánt szeretném az alábbiakban leírni.
Eredetileg török étel, en kicsit már szelídítettem rajta.


Hozzávalók:

2 padlizsán
olíva olaj
só, bors, oregánó
kevés liszt
400g  darált marhahús
2 evőkanál görög joghurt (vagy 1 tojás)
2 evőkanál zabpehely
1 leheletnyi őrölt fahéj
néhány szem koktél paradicsom
1 doboz mini mozzarella

A padlizsánokat megmosom, hosszában felszeletelem, sózom, kicsit várok csepegjen le, majd sütőlapra teszem, olíva olajjal meglocsolom,  és 180 fokos sütőben szikkadásig sütöm.
Ameddig a padlizsánok sülnek, addig a húst összekeverem, a húst, joghurtot, zabpelyhet, bors, só, es fahéjat.
Kicsit pihentetem a húst a hűtőben, - legalább fél óráig-, majd golyókat formázok belőle, és a belsejükbe nyomok egy mini mozzarella golyót, és szépen vissza formázom, lisztbe hempergetem, megpaskolom, hogy ne maradjon túl sok liszt rajta.

Ekkor bugyolálom be a padlizsánba, a képeken látható módon.



 A tetejére fogpiszkálóval rögzített koktél paradicsomot tüzök.
Én jenaiba szoktam őket ültetni, a magas falu sütőlap is megteszi, a tetejére locsolok még olíva olajat, megszórom oregánóval, és 180 fokra teszem először tetővel, majd kb. 35 perc után már anélkül.
Az utolsó 10 perce kicsit rá grillezek.

Lehet csak hússal, vagy csak sajttal tölteni, de van feta-hús golyó variáció is, mindegyik nagyon finom.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése