2017. november 23., csütörtök


Csupa csoki torta az elsö szülinapra

Nalunk ösztöl nyarig vegig szülinapok vannk, a tortakat mindig magam keszitem, igyekszem a Gyerekek kivansaganak eleget tenni, es az altaluk kitalalt temat lehetösegeimhez kepest maximalisan megvalositani, volt mar Bogyo es baboca, Rapunzel, Mia and me, Kis hableany, Szepseg es a szörnyeteg, a sor mar hosszu.
Most a napokban volt a legkisebbnek a szülinapja, pontosan az elsö szülinap.
Szerettem volna a klasszikus vonalnal maradni, ezert keszült mindenböl csokis, a teszta, es a krem is.
Egy finom, szaftos kakos teszta, es hozza parizsi krem, a diszt magam keszitettem fondantbol.
A megadott anyagokbol egy 26cm atmerüjü lap jön ki, en ezt kettö kisebb formaban sütöttem ki, zsur meretü torta volt a cel, a kesz lapokat meg kisebb karikakra vagtam, es ugy töltöttem.




Kakaos tortalap

Hozzavalok:

180g liszt
250 dkg cukor
1 teaskanal sütöpor
1 teaskanal szodabikarbona
50g kakaopor

140 ml tej
120 ml forro viz
90 ml olaj
2 tojas

A szaraz, es a nedves hozzavalokat külön keverem össze, majd a ket talat egyesitem, es a tesztat jol elkeverem.
175 fokon sütöm, egy 30cm-es tortaforma eseten kb. 25-30 percig, tüprobaval ellenörzöm, hogy atsült e.


Parizsi krem:

Hozzavalok:

165 ml tejszin
16,5 dkg cukor
8,5 dkg kakopor
23 dkg vaj

A tejszint a cukorral 4-5 percig forralom, majd bele keverem a kakoport, ha TELJESEN kihült, akkor jöhet  bele a vajat, es jol elkeverem.

Ha a teszta is jol kihült, a krem is, akkor lehet kezdeni a töltest, es a bevonast.
Hütöbe allitva nehany ora mulva megdermed a krem.

A fondant figurakat mindig napokkal elöre keszitem, hogy legyen idejük szaradni.






 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése